Mentenanta centrale pe combustibil solid
Cazanele pe lemne sau peleti au nevoie de mentenanta speciala daca se doreste o eficienta ridicata si o functionare indelungata a instalatiei de incalzire.
Centralele pe lemne sunt preferate de catre clienti din motive de costuri mai reduse decat in cazul folosirii altor tipuri de combustibil. Este insa nevoie de o curatare periodica. In caz contrar, randamentul cazanului poate scadea sau pot aparea probleme in functionare.
Curatare
In functie de tipul de combustibil solid (lemne, brichete din rumegus sau peleti), simpla curatarea a centralei poate fi necesara zilnic sau saptamanal, insa pentru a fi siguri ca centrala functioneaza corect, trebuie sa apelati la un specialist care sa verifice, la anumite perioade de timp, piesele componente, accesoriile de siguranta si traseul gazelor arse (cosul de fum si racordul cazanului la cosul de fum).
Revizie periodica
In afara de intretinerea obisnuita se adauga si una speciala, care se face la o perioada mai mare de timp, in special atunci cand se incheie sezonul rece, iar centrala intra in repaos.
Acesta revizie este efectuata de catre personal calificat pentru lucrari de service.
Se elimina toata cenusa din camera de ardere a centralei. Paletele ventilatorului trebuie si ele curatate cu atentie de crustele care se formeaza in timp, cu ajutorul aerului comprimat sau al unei periute. La acestea se adauga si curatarea conductelor de aer secundar cu ajutorul unei perii moi. Pe perioada verii se recomanda ca usile centralei sa ramana inchise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *