Avantajele incalzirii prin pardoseala cu agent termic, comparativ cu incalzirea prin radiatoare
Incalzirea prin pardoseala reprezinta o metoda de incalzire a incaperilor bazata pe amplasarea corpurilor de incalzire imediat sub nivelul podelei. Aceasta asigura o degajare relativ uniforma a caldurii.
Modul de instalare al incalzirii in pardoseala.
Incalzirea prin pardoseala cu apa fierbinte este mai avantajoasa decat cea cu radiatoare montate pe pereti, unde caldura degajata de radiatoare se produce la un nivel ridicat fata de sol, se ridica spre tavan de unde apoi coboara si revine sub forma de aer rece la nivelul picioarelor.
In cazul incalzirii prin pardoseala, caldura este degajata uniform la nivelul solului, asigurand cresterea confortului termic. Instalarea tevilor ridica nivelul podelei cu 8 – 10 cm, iar variatiile de temperatura cu ocazia pornirilor si opririlor duc la dilatari repetate ale placutelor de parchet obisnuite, aparand rosturi intre ele, astfel ca este nevoie de parchete speciale.
Aspecte economice
Conform normativelor de calcul SR-1907 a necesarului termic, incalzirea in pardoseala are nevoie de un necesar termic pentru o incapere cu 25-30% mai mic decat pentru solutia clasica cu radiatoare.
Astfel pentru o incapere in care ar fi fost nevoie de de un radiator de 1000 W daca se monteaza incalzire in pardoseala sa fie nevoie doar de 700-800 W.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *